De eerste periode thuis...

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 20:39

Na 3 dagen nemen we weer afscheid van de verpleegkundige van de couveuse nazorg! Die heeft ons echt geholpen en ook veel in het huishouden gedaan. Normaal doen ze dat niet maar omdat we er 10 weken niet echt aan toe zijn gekomen en we al veel zelf doen en kunnen in de zorg voor ons vriendje deed ze het wel voor ons.. Heerlijk!! Super lief en heel dankbaar voor..   

 

Op diezelfde dag komt de huisarts aan huis. Ik had telefonisch laten weten dat we je mee naar huis mochten nemen. De huisarts liet weten dat hij graag even op bezoek wilde komen, om ons wonder te ontmoeten en om papa en mama even aan te horen hoe het met hen gaat. Heel erg lief natuurlijk. We kregen een groot compliment. Hij wilde Sid zijn buik nog even onderzoeken omdat hij nog steeds niet gepoept had en ze vanuit het ziekenhuis hadden gezegd dat we dan forlax medicatie moesten geven. Meneer zijn buik is nog soepel dus is een ritje naar de kinderarts niet nodig en mogen we gewoon beginnen met de forlax. Fijn.

 

We hadden verwacht dat we ons thuis op zouden sluiten in onze cocon en echt tijd voor ons 3tjes nodig hadden. Maar eigenlijk zijn onze dagen nu veel relaxter dan de afgelopen tijd en zijn we er vooral aan toe om samen met jou het huis uit te gaan. We mogen nog niet teveel met je doen zolang je de prik tegen het RS virus niet hebt ontvangen. Door je vroeggeboorte ben je nog te vatbaar voor virussen. Daarom krijg je, zolang de r in de maand zit, elke 4 weken een prik tegen het RS virus! Deze injectie komen ze dan thuis brengen en dan komt een verpleegkundige deze aan huis zetten.

De verpleegkundige komt over een paar dagen maar tot die tijd mogen we wel lekker wandelen. We houden de mensen gewoon nog even een beetje op afstand.

Allereerst zijn we lekker naar het kleine winkelcentrum in de buurt gelopen. Met onze zuurstof to go onder in de kinderwagen bak. We worden wel een beetje vreemd aangekeken en er zijn ook mensen die gewoon op de man af vragen waar het allemaal voor is. Want naast de zuurstof to go zit er ook een saturatiemeter in de luiertas. Als meneer ernstig ligt te wringen of bewegen dan geeft die nog wel eens een alarm dus dan zie je de mensen ook kijken. Wij hebben liever dat mensen er gewoon naar vragen dan dat vreemde gestaar. Wij zijn trots op ons vriendje!

 

Naast de route naar het kleine winkelcentrum zijn we ook lekker de stad in geweest met jou.. Wij vinden het heerlijk achter de kinderwagen! We zijn super trots om eindelijk met je te mogen pronken! Ook hier worden we af en toe wel een beetje aangestaard door de zuurstoffles maar daar trekken wij ons lekker niks van aan.. Super trots! πŸ’™

De volgende dag is dan eindelijk de dag van de injectie tegen het RS virus.

Je deed het super knap.. Je verpleegkundige is een ontzettend lief mens!

Daarna hadden we ook nog de intake van het consultatiebureau! Dat stelde niet zo heel veel voor.. Al met al hebben we het nog druk met allerlei afspraken voor jou!

 

Doordat je je eerste prik tegen het RS virus hebt ontvangen mogen er nu ook kinderen in je buurt komen.. πŸ˜‰ Onze neefjes en nichtjes konden echt niet meer wachten en hebben er lang naar uit gekeken om met je te kroelen. Feest!

 

We komen de feestdagen rustig door en zijn blij om aan een nieuw jaar te beginnen. De kraamvisite komt langzaam op gang! Gezellig, lekker bijkletsen met iedereen en pronken met jou! Heerlijk!

 

Op 11 januari ben je weer een nachtje in het ziekenhuis gaan logeren voor je tweede vaccinatie! Dat was niet leuk voor ons maar jouw maakte het niks  uit, jij sliep lekker....

Je kreeg je vaccinatie in het ziekenhuis omdat je nog steeds zuurstof hebt en ze je daarom goed in de gaten willen houden.

Gelukkig deed je het heel erg goed en kreeg je geen dipjes! De 3e vaccinatie krijg je weer in het ziekenhuis omdat je nog steeds een snufje zuurstof hebt! 

Terwijl je in het ziekenhuis was heeft iedereen je weer even goed bekeken en zijn alle bloedwaardes weer gecontroleerd en is alle medicatie weer aangepast.

De verpleegkundig specialist neonatologie heeft je even bekeken en al mama haar vragen beantwoord! We hebben vorige week al wat geoefend zonder zuurstof! Dat doe je super knap! Vanaf donderdag 14 januari gaan we echt elke dag oefenen! Ze heeft een schema gemaakt om het op de goede manier af te bouwen. Wij zijn heel benieuwd maar hebben er vertrouwen in!

Je bent ook echt goed gegroeid. De verpleegkundigen vonden je er super goed uitzien! ☺️ toch fijn om te horen!

Helaas mag je voeding nog niet omhoog terwijl je wel vaak nog hongerig bent na de fles! Het mag niet omdat je dat vochtprobleem hebt gehad.. Als je voeding omhoog gaat en je houdt weer vocht vast staat dit het afbouwen van de zuurstof in de weg en dit heeft nu prioriteit! Dus we begrijpen de keuze wel! 

De fysio heeft je weer gefilmd en bekeken! Je deed het super! 😁 zo trots op jou! Ze legde ook uit dat je mee zou mogen doen aan het TOP programma! Dit is een programma vanuit het AMC dat speciaal is ontwikkeld voor prematuren! Ze was dit bij je ontslag vergeten te melden omdat je het zo goed doet! Er komt dan 10 tot 14 keer een fysio aan huis in je eerste jaar.. Papa en mama kunnen dan vragen stellen en krijgen tips om jou ontwikkeling zo goed mogelijk te ondersteunen! We moesten er over nadenken van de fysio maar dat was niet nodig! Dat doen we gewoon.. Alle ondersteuning die we kunnen krijgen ten goede van jouw ontwikkeling nemen we aan vriendje.. Wij willen het beste voor jou! πŸ’™

20 januari komt de fysio voor het eerst aan huis! Ik ben benieuwd.. 

Op zaterdag 16 januari hebben we je eerste fotoshoot gehad bij Nanja fotografie, zij zou eigenlijk je newborn shoot ook doen maar vooruit, je bent voor ons al geen echte newborn meer.. Maar Nanja gaat wel je hele 1e jaar volgen dus krijgen we een fotoshoot met 3mnd, met 6mnd, met 9mnd en met 12mnd. Bij die laatste doen we ook een cakesmash! De eerste preview die we hebben ontvangen is al SUPER gaaf!!! Zo verliefd op jou, wat ben je toch knap! 😍

Om de hele ziekenhuisperiode "mooi" af te sluiten hebben we ook een foto laten maken met al je spulletjes... Deze is voor ons erg waardevol geworden.

Reactie plaatsen

Reacties

Anne-Marie
3 jaar geleden

Niet leuk dat Sid toch weer een paar keer naar het ziekenhuis moest maar mooie babyfoto's