Je eerste flesje!

Gepubliceerd op 21 november 2020 om 21:10

7 november 2015:

Je woog vandaag 2570gr!

Vandaag hebben we een fotoshoot gehad van stichting Earlybirds fotografie! Zij zetten prematuur geboren kinderen op de foto om de ziekenhuis periode "mooi" vast te leggen.. Bij ons kwam Joukje Vissenberg foto's maken! Ze zijn prachtig..

Er zijn foto's gemaakt van de verzorging en een voedingsmoment bij mama!
Echt bijzonder hoe iedereen zo meewerkt om de mooiste foto's te maken van de, nu voor ons, dagelijkse dingen.. De gordijnen mochten even open voor meer zonlicht, je bedje mocht gedraaid worden, de verpleegkundige haalde zelfs even je ademondersteuning eraf voor een mooi kiekje.. Echt waar, wij vonden het heel erg bijzonder.. Zo liefdevol!

8 november 2015:

Vandaag ben je 1 maand! πŸ’™

Als mama wakker wordt en even op de babycam app kijkt is je bedje leeg... 😳

Als we bij je in het ziekenhuis komen komt de aap uit de mouw! Je lag zo te smakken en te zoeken dat je voor het eerst de fles 🍼 hebt gekregen van de verpleegkundige! Je dronk hem heel goed.. Tussendoor viel je in slaap en toen de verpleegkundige je even tegen haar schouder aan legde liet je zo'n grote boer dat je er zelf van schrok! πŸ˜‚πŸ˜‚

Bizar dat je het eerste flesje niet van een van ons hebt gekregen maar we begrijpen ook goed dat, wanneer zo'n mooie kans zich aandient om het flesje te oefenen, ze die kans niet laten gaan. Ook zelf je flesjes drinken is in het belang van jou en van ons.. Je moet ze allemaal zelf drinken willen we je mee naar huis mogen nemen. 

Je woog vandaag 2595gr!! Je wordt al echt groot..

Papa en mama hebben je lekker een beetje gewassen en daarna heb je 35ml uit de borst gedronken jij knappe kerel.. πŸ’™πŸ˜

 

9 november 2015:

Vanmorgen ben ik begonnen met een belletje naar m'n autoverzekering.. Ik ben het zat om steeds mensen te regelen die me naar het ziekenhuis brengen of weer naar huis.. Ik wil zelf bepalen wanneer ik naar mijn zoon ga en wanneer ik weer naar huis wil! De persoon aan de lijn vertelde me dat je na een keizersnede geen 6 weken hoeft te wachten met autorijden. Als ik me goed voel en mezelf vertrouw in de auto dan mag ik autorijden! Ok, ik heb altijd gehoord dat je moet wachten.. Waar komt dit broodje aap verhaal dan vandaan??

Afijn, geeft niet, ik mag zelf rijden.. Dus op naar de auto! Beetje onwennig is het wel maar zo fijn! Op naar Sid!

Helaas nog steeds dipjes! πŸ˜• Die dipjes komen me inmiddels m'n neus uit en soms kan ik er serieus om janken! Het frustreert me dan zo! Ik wil gewoon zo graag dat het goed met je gaat en dat we lekker thuis van je mogen gaan genieten!

Vandaag heeft papa jou voor het eerst de 🍼 gegeven... πŸ˜πŸ’™ De verpleegkundige hielp papa nog en legde alles rustig uit.. Heel fijn al die goede hulp! 😊 Mama wil zich niet teveel met papa bemoeien dus is het fijn als andere hem alles uitleggen. Ik ben al veel baby's gewend bij m'n zussen en vriendinnen. Papa heeft die ervaring niet dus fijn dat ze hem zo helpen.. 

Bovendien geven we de fles nu net even anders dan bij een voldragen baby.. We leggen je op de zij.. Flesje in je mond, 4 slokken en dan laten we de melk weer even uit de speen lopen, even rustig aan beginnen! 

10 november 2015:

Als papa en mama bij jou aankomen is de dokter bij je aan het kijken.. Je hebt 2x snel achter elkaar een brady, flinke dip, gekregen en de verpleegkundige heeft de arts assistent erbij geroepen! Hij kijkt je na maar vindt niks bijzonders.. Hij neemt het even mee terug naar de neonatoloog.

Je gaat lekker even drinken bij mama.. Je drinkt gewoon 20 minuten en dan nog zou je wel verder kunnen tutteren.. Je hebt 20ml gedronken en de rest krijg je via je sonde!

De neonatoloog besluit je zelf ook even te onderzoeken, hij vindt je lever iets vergroot. Waarschijnlijk houdt je dan toch vocht vast! Na het onderzoek hebben papa en mama een gesprek met hem en hij besluit om je vandaag weer de sterke plasmedicatie te geven en daarna onderhoud te blijven geven voor de komende tijd! Ook gaat de high flow vervangen worden door een ander slangetje in je neus! 

Voor de zekerheid doen ze deze week al een echo van de nieren i.p.v. over twee maanden. Ook heb je deze week de echo van je hersenen wat standaard is bij premature baby's. 

Komt er nou deze week geen verandering in je dipjes dan gaan ze een foto maken van je longetjes en weer een echo van je hartje! Omdat dat in Veldhoven ook al gedaan is komt daar waarschijnlijk niks uit en is het nu niet meteen nodig! 

Na het gesprek met de arts gaan papa en mama naar de nieuwe auto kijken, de Skoda fabia combi edition! ☺️ een super mooie auto vriendje! Volgende week krijgen we hem en dan hopen we er jou snel in te vervoeren naar huis!

Eenmaal thuis kijkt mama even naar je op de webcam en ziet ze dat je het andere slangetje al in je neus hebt en dat je van de verpleegkundige de fles krijgt! 😍 daarna belt ze, zo lief, om te vertellen dat je je fles leeg hebt gedronken en dat je een luier hebt gehad van 133 gram! 😳 dan zou het dus goed kunnen dat je ergens vocht vasthield!

Ook verteld ze dat je tot nu toe nog geen dipjes hebt gehad! 😁 trots op jou! πŸ’™

'S avonds heeft mama geluk! πŸ€ Omdat je heel goed wakker bent mag mama jou de 🍼 geven.. 😊 heerlijk om ook dat te kunnen doen.. Je tuttert daarna ook je medicijnen nog even weg.. Haha heerlijk kind! De verpleegkundige van vanavond moet om je lachen omdat je het zo goed doet! 😍

 

11 november 2015:

2660gr vandaag! 

Als mama in de ochtend bij je komt ligt er iets liefs klaar.

Zo ontzettend fijn dat de verpleegkundigen hun best doen om papa en mama zoveel mogelijk bij alles te betrekken en momentjes die ze missen toch vast te leggen. Dankbaar!

 

Vandaag komen mama's collega's en eigenlijk ook echt vriendinnen eindelijk bij je kijken. 😊 Ze vinden je zo mooi.. πŸ’™ Ze brengen ook een hele mand met cadeaus mee van mama haar klasje, super lief!! We worden erg verwend kleine jongen.. 😁

Papa geeft jou weer lekker een 🍼... Wat geniet hij daar toch van! πŸ’™πŸ˜Š

Het nieuwe slangetje in je neus! Zo heb je geen plakkers meer op je wangen maar alleen op je neus. Je zoekt geborgenheid bij je babynestje. Je kruipt er steeds zo dicht tegenaan. Zo lief!

12 november 2015:

Je weegt 2530gr.. 130gr afgevallen vandaag.. Je had ook zoveel gepoept gisteren avond dat papa er misselijk van werd.. πŸ˜‰ en daarbij je plasmedicatie zorgt dat je afvalt!

Vandaag krijg je een echo van je hersenen! Spannend!

Papa heeft jou weer de 🍼 gegeven! Je verslikte je en papa schrok daar heel erg van.. πŸ˜• dat moet je niet te vaak doen hoor... πŸ’™ En dan is het fijn dat je altijd even op het belletje kunt drukken als je je zorgen maakt! We schrokken echt even, je liep zelfs al blauw aan! 

 

13 november 2015:

Vandaag weeg je 2600gr! Je hebt alweer een dag niet gepoept!

Opa en oma komen weer even bij je kijken! Gezellig.. Oma wil je zo graag een kusje geven! Ze weet niet dat papa en mama het daar toevallig gisteren over gehad hebben met de verpleegkundige! Als papa en mama er samen bij zijn mogen de opa's en oma's je aanraken en een kusje geven, ze hebben lang genoeg gewacht! Vasthouden doen we pas als je van alle slangen af bent! 😊

Er wordt bloed bij je geprikt en je doet het heel goed!! Je zuigt op je speen voor troost..

De dokter komt zeggen dat je bloed goed was, dat wil nog wel eens veranderen door de plasmedicatie! De echo van je hersenen was ook goed! De cyste die ze in Veldhoven gezien hadden zit er nog maar wordt niet groter! Als je naar huis mag herhalen ze de echo nog een keer! Omdat je nu zo goed gaat is de echo van je niertjes nog niet nodig! 😊 fijn! Wat ben je toch een heerlijk ventje! Ben apetrots op je! πŸ˜πŸ’™

 

14 november 2015:

De verpleegkundige van vandaag verteld ons dat je al 24u dip vrij bent!! πŸŽ‰ jeeeejjj super goed van jou!! Je zuurstof wordt naar 0,08ltr gezet! Dat is bijna niets.. Super zeg!!

Papa en mama doen jou lekker in bad.. We proberen het meteen zonder doek en je vindt het heerlijk! Ligt met grote ogen rond te kijken.. Knapperd! 

In de avond gaat mama even bij het 11e van het 11e bal kijken.. Even eruit tussen 2 kolfmomenten door, even kijken bij m'n vriendinnen.. Het voelt een beetje dubbel.. Jij in het ziekenhuis, ik naar een "feestje" maar de verpleegkundige drukt me op het hart om lekker even te gaan, even ontspannen.. Dus dat doe ik.. En jeetje, de meiden hadden mij niet verwacht.. Er vloeiden zelfs wat tranen.. De mensen om ons heen hadden geen idee wat er gebeurde en ik kreeg zelfs commentaar omdat ik geen carnavals kleding aan had.. Maar het interesseerde me niks.. Ik was blij iedereen even te zien! Heel fijn dat ik even gegaan ben.. Alleen maar liefde voor m'n meiden.. ♥♥

 

15 november 2015:

Je zuurstof staat nu op 0,06ltr en weer doe je het super goed!! 😁

Je gaat vandaag over naar 7 voedingen! Proberen ze de nachtvoedingen wat te rekken! Dat is ook fijn voor thuis.. Om half 6 geeft papa jou de 🍼! Hij vindt het geweldig!! πŸ’™

Nog 2 prachtige foto's van de shoot! ❀

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.