De eerste dagen dichterbij huis...

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 21:07

27 oktober 2015:

Je hebt gelukkig een goede nacht gehad.. Fijn!

De verpleegkundige heeft je lekker gewassen vandaag. Om je goed te wassen doet ze even de ademondersteuning af.. Dan lijk je een beetje op een oud opaatje.. πŸ˜‰ Dat vind ik echt maar ik weet niet goed waarom...  Daarna heeft ze nog even je schedelomtrek gemeten, die is 32cm! Zo leuk om je af en toe zonder apparatuur te zien.. Mooie mannetje.. 

28 oktober 2015:

Je weegt vandaag 2185 gram! Jeetje wat groei je toch goed! 😊

 

29 oktober 2015:

Eerste familie selfie vandaag genomen… πŸ˜‰ Even ongegeneerd glimlachen want ondanks alles, zijn we ook gewoon hele trotse ouders!! 😁

 

30 oktober 2015:

Je weegt vandaag 2230 gram kanjer! 
Nieuwsgierig als mama is vraagt ze aan de verpleegkundige wat hier de normen zijn voor ontslag.. Toch wel een zwangerschapsduur van 36 weken, minimaal 2kg βœ…, je voedingen zelf leeg drinken, jezelf goed warm kunnen houden en geen ademondersteuning meer.. Nu maar hopen en duimen dat je dat snel gaat lukken vriend!

We zitten nu op 34.3w zwangerschap.. Over 10 dagen naar huis is misschien wel erg optimistisch.. πŸ˜‰

 

31 oktober 2015:

Gedronken bij mama.. Je deed het weer super knap kerel! 😍

 

1 november 2015:

Voor het eerst kleren aan! Dat ziet er gek uit.. ☺️ zo lijk je al groot! Maat 44, 2x omgeslagen πŸ˜‚ maar ohhhh wat lijk je groot.. πŸ˜‰

2 november 2015:

Deze week moet papa weer gaan werken.. Zo stom! Hij kreeg 3 weken zorgverlof en vanaf vandaag moet hij zijn vrije dagen opnemen als hij een dag bij ons wil zijn.. Ik vind dat echt heel erg oneerlijk! Voor mij is het ook een gedoe want ik mag, door de keizersnede, nog niet autorijden! Ik moet nu iemand regelen die me naar het ziekenhuis brengt en die me weer ophaalt.. 

We hebben besloten dat papa maandag, woensdag en vrijdag gaat werken.. Dinsdag en donderdag neemt hij vrij om lekker bij ons te zijn.. Hopelijk kost het hem dan niet teveel dagen.

Vandaag voor het eerst fysio.. Je wordt gefilmd om te kijken of de bewegingen die je maakt goed genoeg zijn voor dit termijn.. Als je lekker bij mama ligt te kroelen komt de fysio zeggen dat al je scores prima zijn! 😊

Je weegt 2405 gram vandaag!

Je ogen zijn een beetje dik, je hebt walletjes.. Komt dit door de ademondersteuning?? Op de een of andere manier zit dat ook niet echt prettig bij je neus.. 

Je wordt steeds wijzer, hebt ook echt al wakkere momenten.. Dan kijk je ons zo zoet aan! 😍

3 november 2015:

Geen bijzonderheden vandaag! 

 

4 november 2015:

2545 gram 

Papa z'n eerste werkweek is best wel pittig.. Op werkdagen moet hij om 06.15u al de auto in.. Hij is dan om 17.30u thuis.. Dan eten we snel en gaan we meteen richting het ziekenhuis.. Dan zijn we rond 21.30u weer thuis.. Dan moeten we de keuken nog opruimen.. Dat zijn vrij pittige dagen! Maar goed, we doen het er maar mee.. 

 

5 november 2015:

Je grote neef is vandaag jarig! πŸŽ‚πŸŽ hij wordt 13 jaar.. πŸŽ‰

Omdat het feest is mag jij voor het eerst in bad! 😊😁 je bent oud en groot genoeg om het te proberen! Ook lijk je genoeg energie te hebben dus gaan we het gewoon doen!

Papa draagt jou naar het badje, dat is al een onderneming op zich! 😊

Je romper gaat uit, luier uit en nog even tempen! Dan gaat er een doek om je lijfje zodat je je veilig geborgen voelt! De verpleegkundige verteld papa hoe hij je vast moet houden en dan laat papa je erin zakken!! Je vindt het heerlijk.. Langzaam maakt de verpleegkundige de doek open.. Je zet je af tegen de rand en kijkt vrolijk rond! 

Papa haalt je eruit en dan gaat mama je afdrogen! Eerst je hoofdje anders verlies je teveel warmte en daarna alle plooien! Alles deppen we droog! Daarna je luier en je romper aan.. Je lijkt nog niet erg moe! Je mag nog lekker bij mama even kroelen.. Na een tijdje fanatiek zuigen op je speen val je lekker in slaap!

Vandaag hadden we een gesprek met de Neonatoloog. 

Je doet het heel goed alleen heb je voor je "leeftijd" echt nog teveel dipjes. Ze zien daar op het eerste gezicht geen aanleiding voor! Je houdt niet zichtbaar teveel vocht vast, toch denken ze wel dat je daar last van hebt! πŸ˜•

Je groeit te snel, je curve schiet bijna recht omhoog! Vandaar toch de vocht verdenking! Je krijgt nu plasmedicatie om al het vocht uit te plassen! Waarschijnlijk worden je dipjes dan snel minder! Mama gaat duimen kleine kanjer, we willen je zo graag mee naar huis nemen! 😍

Verder vertelde hij over de onderzoeken die je de komende tijd gaat krijgen en de manier waarop ze je zullen blijven volgen.. 

Je krijgt, als je thuis bent, een half jaar elke maand een spuit tegen het RS-virus! Die komen ze thuis prikken.. 

 

6 november 2015:

Je kamertje gaat steeds meer op een echte babykamer lijken! πŸ˜‰ Kan niet wachten tot je lekker op je eigen kamertje in bed ligt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.